Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Facebook  Η Σχολή ΗΜΜΥ στο Youtube

SINGLE DISPLAY person

Διακολουκάς Βασίλης

Φωτογραφία προσωπικούΤοποθεσία γραφείου στο χάρτη
Όνοματεπώνυμο:Διακολουκάς Βασίλης
Κατηγορία:Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)
Σχολή:ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Εργαστήριο: (Εργαστήριο Πληροφορίας και Δικτύων )
Email:vdiakoloukas<στο>tuc.gr
Τηλέφωνο:2821037220
Τοποθεσία:Γραφείο: 141Α-20, Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ (Λ), Α' Όροφος

Στοιχεία βιογραφικού

Ειδικότητα: Φυσικός

Σύντομο Βιογραφικό: O Βασίλης Διακολουκάς είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στη σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Φυσικής, της Σχολής θετικών επιστημών, του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1994. Έκανε μέρος των προπτυχιακών του σπουδών καθώς και τη διπλωματική του εργασία στο τμήμα Υπολογιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Groningen στην Ολλανδία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ERASMUS από τον Ιανουάριο 1994 έως τον Αύγουστο 1994. Το 1996 αποκτάει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Durham στην Αγγλία και τον  Οκτώβριο του 2000 λαμβάνει Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από τη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως σήμερα είναι μέλος του εκπαιδευτικού/ερευνητικού εργαστηρίου Πληροφορίας & Δικτύων στον τομέα Τηλεπικοινωνιών της σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης Παρέχει εργαστηριακό και εφαρμοσμένο διδακτικό έργο σε πλήθος μαθημάτων του τομέα και υποστήριξη διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών. Από το 2001 έως το 2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στα Χανιά παρέχοντας διδακτικό και εργαστηριακό έργο. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό Εθνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων ως ερευνητής. Έχει τιμηθεί το 2000 από την «IEEE Signal Processing Society» με το βραβείο «Young author best paper award» για μία από τις δημοσιεύσεις του σε επιστημονικό περιοδικό της IEEE. Είναι μέλος της IEEE Signal Processing Society και του International Speech Communication Association (ISCA). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναγνώριση ομιλίας, τη σύνθεση φωνής, την επεξεργασία σήματος συμπεριλαμβανομένης και της επεξεργασίας φωνής, την αναγνώριση προτύπων, και την επεξεργασία φυσικού λόγου.

Εκπαίδευση:

  • Διδακτορικό Δίπλωμα, Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Οκτώβριος 2000
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Durham, Ιούνιος 1996
  • Πτυχίο Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σεπτέμβριος 1994

Ερευνητικά Πεδία: Αναγνώριση ομιλίας, τη σύνθεση φωνής, την επεξεργασία σήματος συμπεριλαμβανομένης και της επεξεργασίας φωνής, την αναγνώριση προτύπων, και την επεξεργασία φυσικού λόγου.

Τομέας: Τηλεπικοινωνιών

Εργαστήριο: Πληροφορίας και Δικτύων

Μαθήματα (εργαστηριακές ασκήσεις): Σήματα και Συστήματα, Πιθανότητες και Τυχαία Σήματα, Αναγνώριση Προτύπων και Στατιστική Μοντελοποίηση, Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα Ι, Εισαγωγή στην Επεξεργασία Φωνής, Συστήματα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας.

© Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών 2014
Πολυτεχνείο Κρήτης